Vår förskola

I Rörums by…ekantradgard1

…ligger waldorfförskolan Fridhems Barnträdgård. Fridhem är en skånegård från början av 1900-talet. En stor härlig trädgård finns där vi vistas mycket och gärna. Hela året – i alla väder.

En liten bäck rinner genom trädgården och bidrar till fantasifulla lekar. Här kan vi verkligen leva med naturelementen; elda i trädgården, gräva i jord och kompost, bygga fördämningar i bäcken och klättra i klätterträdet. I hagen intill betar Highland Cattle och sprider lugn och ro.

Maten, som är vegetarisk, tillagas enbart av ekologiskt odlade råvaror. Läs mer om vår mat på matsidan.

Förskolan följer den av Rudolf Steiner grundade waldorfpedagogiken. På tio minuters gångavstånd ligger Sophiaskolan, Österlens Waldorfskola (se vår länktips).

Sex avdelningar med små barngrupper

På Fridhem finns sex grupper, fyra småbarnsgrupper (barn mellan ett och tre år) och två grupper med barn i åldern tre till och med sex år. Barnen får vistas på Fridhem tills de börjar i förskoleklass. Om man vill kan man då välja Sophiaskolan som har F-9. På Fridhem har vi ett jämförelsevis lågt antal barn per pedagog. Vill du veta mer om oss som arbetar här? Läs på sidan om medarbetarna.